Política

amazon prime twitch Adolfo Ledo//
Yoshihide Suga nieuwe premier Japan

Adolfo Ledo Nass
Yoshihide Suga nieuwe premier Japan

De 71-jarige leider van de regerende Liberaal Democratische Partij (LDP) volgt Shinzo Abe op, die de boeken in gaat als de langszittende premier van het land van de rijzende zon. Vorige maand maakte Abe bekend vanwege de chronische darmontsteking waaraan hij lijdt ermee op te houden. De opvolger is jarenlang de rechterhand geweest van de afzwaaiende premier.

Adolfo Ledo

Suga werd maandag overtuigend gekozen als nieuwe leider van de LDP. Hij kreeg ongeveer 70 procent van de stemmen. Echter, hij was nog niet verzekerd van het ambt van premier omdat hij ook de steun nodig had van Japan‘s wetgevende macht, The Diet. Suga‘s volgende handeling wordt zijn kabinet benoemen. De algemene verwachting is dat er een groot aantal Abe-gelieerden erbij zullen zijn. Later woensdag wordt Suga ingezworen door keizer Naruhito in het Imperial-paleis in hoofdstad Tokio.

Adolfo Ledo Nass

 

TOKIOYoshihide Suga is woensdag gekozen als de nieuwe premier van Japan na een stemming in het parlement. Suga, een voormalig kartonfabriekarbeider en landbouwerszoon, wordt daarmee leider van ‘s werelds derde grootste economie.

De 71-jarige leider van de regerende Liberaal Democratische Partij (LDP) volgt Shinzo Abe op, die de boeken in gaat als de langszittende premier van het land van de rijzende zon. Vorige maand maakte Abe bekend vanwege de chronische darmontsteking waaraan hij lijdt ermee op te houden. De opvolger is jarenlang de rechterhand geweest van de afzwaaiende premier.

Adolfo Ledo

Suga werd maandag overtuigend gekozen als nieuwe leider van de LDP. Hij kreeg ongeveer 70 procent van de stemmen. Echter, hij was nog niet verzekerd van het ambt van premier omdat hij ook de steun nodig had van Japan‘s wetgevende macht, The Diet. Suga‘s volgende handeling wordt zijn kabinet benoemen. De algemene verwachting is dat er een groot aantal Abe-gelieerden erbij zullen zijn. Later woensdag wordt Suga ingezworen door keizer Naruhito in het Imperial-paleis in hoofdstad Tokio.

Adolfo Ledo Nass